Blog Post

Τα οφέλη του φιλτραρισμένου νερού στην υγεία σας!

Επιλέγοντας το καλύτερο φίλτρο νερού για τις ανάγκες σας

Οποιαδήποτε μέτρα μπορείτε να πάρετε για τη μείωση της μόλυνσης του νερού στο σπίτι σας θα είναι επωφελή για τη συνολική υγεία της οικογένειάς σας . Με την εγκατάσταση ενός φίλτρου νερού βρύσης στην κουζίνα σας, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι το νερό σας είναι υγιές και ασφαλές για κατανάλωση. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα σύστημα επεξεργασίας νερού στην κεντρική παροχή του σπιτιού. Έτσι θα χρησιμοποιείτε άφοβα το νερό όχι μόνο για πόση και μαγείρεμα, αλλά και για πλύσιμο ρούχων, πλύσιμο πιάτων, ντους κ.ά.

Ο ρόλος του νερού στη σωστή διατροφή

Το νερό είναι απαραίτητο για να αποφευχθεί η αφυδάτωση, παίζει όμως και σημαντικό ρόλο στη σωστή διατροφή και διαχείριση βάρους. Αν δεν υπάρχει νερό, το ανθρώπινο σώμα δεν μπορεί να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά.

Το φιλτραρισμένο νερό βελτιώνει την ποιότητα της επιδερμίδας σας

Πλένοντας το πρόσωπό σας και το υπόλοιπο του σώματός σας με χλωριωμένο νερό μπορεί να προκληθεί ξηρότητα και έλλειψη ελαστικότητας στο δέρμα σας, με αποτέλεσμα την πρώιμη έναρξη των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων. Μόλις αρχίσετε να χρησιμοποιείτε φιλτραρισμένο νερό για να πλύνετε το πρόσωπό σας, θα συνειδητοποιήσετε ότι αποτελεί ένα μεγάλο σύμμαχο στη διατήρηση υγιούς και φρέσκου δέρματος.

Τα φίλτρα πόσιμου νερού μειώνουν την έκθεση σε πιθανά καρκινογόνα

Ενώ τα οφέλη του νερού για την υγεία είναι ευρέως γνωστά, αυτό που παραλείπεται συχνά να συζητηθεί είναι το γεγονός ότι το αφιλτράριστο νερό της βρύσης συνήθως περιέχει διάφορες ουσίες που θεωρείται ότι προκαλούν καρκινογενέσεις. Δεν είναι λοιπόν σοφό να πίνουμε εν γνώσει μας επικίνδυνες ουσίες, γι’ αυτό και τα φίλτρα πόσιμου νερού εξασφαλίζουν την εξάλειψή τους.

Νερό και Υγεία: Η ποιότητα και η ποσότητα είναι σημαντικές

Αν θέλετε να ζήσετε μια μακρά και υγιή ζωή, είναι σημαντικό να καταναλώνετε αρκετή ποσότητα ασφαλούς-καθαρού νερού. Όταν δεν λαμβάνουμε αρκετή ποσότητα νερού, ή το νερό που πίνουμε έχει μολυνθεί, το σώμα μας δεν είναι σε θέση να λειτουργήσει αποτελεσματικά καθώς αποτελείται κυρίως από νερό.

Η πoιότητα νερού συμβάλλει στο χάσιμο βάρους

Κάθε πρόγραμμα διατροφής για την απώλεια βάρους συστήνει την αύξηση της κατανάλωσης νερού. Η κατανάλωση επαρκούς ποσότητας νερού μπορεί να καταστείλει την όρεξη του ατόμου και να επιταχύνει τον μεταβολισμό. Είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε ότι το συκώτι, που παίζει σημαντικό ρόλο στο χάσιμο βάρους, πρέπει να ξοδεύει το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειας για να εξαλείψει τις τοξίνες (όταν καταναλώνουμε μολυσμένο νερό) αντί να καίει το λίπος, με αποτέλεσμα αυτό να παραμένει αποθηκευμένο.

Οι επιπτώσεις της κατανάλωσης του νερού στα επίπεδα ενέργειας

Το ανθρώπινο σώμα πρέπει να έχει επαρκή ποσότητα νερού για να παράγει ενέργεια. Αν σε ένα άτομο τα επίπεδα των υγρών πέσουν κατά 5%, είναι πιθανό να παρατηρηθεί μείωση της ενέργειας μέχρι και 30%.
Είναι λοιπόν σημαντικό να καταναλώνουμε 8 με 12 ποτήρια νερού καθημερινά, προκειμένου να μείνει το σώμα μας ενυδατωμένο και να κρατήσει τα επίπεδα της ενέργειας, όπου πρέπει να είναι.

Απολαύστε υγιεινό νερό και εκτός σπιτιού – στο δρόμο.

Όπως προαναφέρθηκε τα πλαστικά ή εμφιαλωμένα μπουκάλια νερού εμπεριέχουν κινδύνους για την υγεία. Αφού εγκαταστήσετε στο σπίτι σας το φίλτρο που σας ενδιαφέρει, θα μπορείτε να γεμίζετε κάποια γυάλινα μπουκάλια ή θερμός με το καθαρό νερό, το οποίο θα καταναλώνετε και έξω.

Αποτρέψτε την έκθεση στο μόλυβδο, με φίλτρα πόσιμου νερού

Ακόμα κι αν το νερό της βρύσης που μπαίνει στο σπίτι σας είναι επεξεργασμένο, μπορεί εύκολα να περιέχει ίχνη μολύβδου. Η έκθεση σε μεγάλες ποσότητες μολύβδου είναι ιδιαίτερα επιβλαβής για τα παιδιά καθώς είναι συνδεδεμένη με τις μαθησιακές δυσκολίες, διαταραχές συμπεριφοράς, ακοής, ακόμη και καχεκτική ανάπτυξη. Ο καλύτερος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά σας πίνουν καθαρό νερό είναι να εγκαταστήσετε το φίλτρο πόσιμου νερού είτε στη βρύση είτε στην κεντρική παροχή του σπιτιού σας.

 

Πηγή: technologianerou.blogspot.com

Related Posts

Συχνές ερωτήσεις- απαντήσεις για την επιλογή κλιματιστικού

Συχνές ερωτήσεις- απαντήσεις για την επιλογή κλιματιστικού: Γιατί να επιλέξω κλιματιστικό inverter; Η τεχνολογία inverter επιτρέπει

Ηλιακοί θερμοσίφωνες

-Τι είναι ο ηλιακός θερμοσίφωνας; Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες είναι ενεργητικά ηλιακά συστήματα  τα οποία ζεσταίνουν